Η ΖΩΗ Μ. ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ...

... Ακόμα και τα παιδικά τραγουδάκια, όσο πολυτραγουδισμένα κι αν ήταν, μου δημιουργούσαν άγχος. Όσο καλά και αν ήξερα το περιεχόμενό τους, τους ακριβείς στίχους δεν τους θυμόμουν ποτέ καλά.
... Μου φαινότανε βουνό να θυμάμαι τα 24 γράμματα της Αλφαβήτου ακουστικά σαν ποιηματάκι, να τα αναγνωρίζω. ... Και η δασκάλα δίνει οδηγίες ποιο βιβλίο πρέπει να ανοίξουμε, σε ποια σελίδα να γυρίσουμε, ποια άσκηση να κοιτάξουμε και τι να γράψουμε. Γεμάτη άγχος προσπαθώ να συγκρατήσω όλες αυτές τις πληροφορίες στο μυαλό μου, χωρίς να τις μπερδέψω - πράγμα αδύνατο! Κοιτάζοντας τα βιβλία αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορώ να διαβάσω γρήγορα τους τίτλους τους για να βγάλω έγκαιρα το σωστό βιβλίο από το σχολικό μου σακίδιο. Προσπαθώ λοιπόν να κλέψω κάποιες ματιές από τους γύρω μου, ώστε να καταλάβω από τα χρώματα και τις εικόνες του εξωφύλλου ποιο είναι το σωστό βιβλίο. ... Το κεφάλι μου κάθε φορά κόντευε να σπάσει από την υπερπροσπάθεια, που όμως ποτέ δεν απέδιδε και δεν φαινόταν. ... Είπα στη μητέρα μου, ότι πρέπει να με πάει σε κάποιο γιατρό γιατί “το κεφάλι μου έχει μέσα κάτι το διαφορετικό και δεν μπορώ να κάνω ό,τι έκαναν οι άλλοι!” ... Ως εκ τούτου, μπορεί να ξεκίνησα στην Α΄ Δημοτικού με το να συζητάνε οι εκπαιδευτικοί για το αν θα έπρεπε ή όχι να επαναλάβω την Τάξη και να έφτασα στην Γ΄ Λυκείου να παίρνω το Απολυτήριο με 19,6 και να μπαίνω με προφορικές Πανελλαδικές εξετάσεις πέμπτη στο τμήμα της Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. ... ... ...
... Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η βοήθεια που δέχτηκα από την κ. Δώρα Μαυρομμάτη. Βλέποντας το πώς δημιουργούσε τη μέθοδό της με τα εικονογραφήματα βρήκα σιγά-σιγά τρόπους για να αντιμετωπίσω και άλλες δυσκολίες μου που δεν σχετίζονταν με την ορθογραφία. Το βασικότερο επίτευγμα της συνεργασίας μας ήταν ότι έμαθα να σκέφτομαι με έναν τρόπο δικό μου, που όμως με καθιστούσε ικανή να δίνω λύσεις μόνη μου στις πρακτικές δυσκολίες που έχω σαν δυσλεξική. Όταν πρωτοπήγα σε εκείνη για αξιολόγηση και έπειτα για την παρέμβαση, είχα πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Υπήρξε όμως ξαφνικά στη ζωή μου ένας άνθρωπος, που όχι μόνο πίστευε στις ικανότητές μου όπως και άλλοι, αλλά έψαχνε να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα τις ξεκλείδωνε. Έβλεπα σιγά-σιγά να καταφέρνω τα πιο αδιανόητα ώς τότε, για μένα, πράγματα και μάλιστα με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com