ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΥΣΛΕΞΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΔΥΣΛΕΞΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται κείμενα που έγραψαν πρώην μαθητές  μου, που παρακολούθησαν συνεδρίες αντιμετώπισης δυσλεξίας, ενήλικες τώρα πια και επαγγελματίες. Καθένας από αυτούς ήρθε για μαθήματα σε διαφορετική φάση της ζωής του. Όλοι έμαθαν τελικά καλή ορθογραφία και όπως οι ίδιοι έλεγαν “γιάτρεψαν” τις παλιές πληγές που τους δημιουργούσε όλα τα περασμένα χρόνια η απογοήτευση και η ντροπή που ένιωθαν. 

Στο βιβλίο διηγούνται συναισθήματα και εμπειρίες που είχαν πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα και πριν πάρουν τη χαρά και την ικανοποίηση της διαπίστωσης πως, αν διδαχθούν με “διαφορετικό” και κατάλληλο τρόπο μπορούν να μάθουν όπως όλοι οι άλλοι, να γίνουν άριστοι ορθογράφοι, καλύτεροι αναγνώστες και εξαιρετικοί στην κατανόηση των κειμένων.

Επιθυμία μου είναι να βοηθήσω δασκάλους και γονείς να γνωρίσουν καλύτερα τη δυσλεξία, καθώς και το άγχος, την ντροπή, την απογοήτευση που βιώνουν καθημερινά τα δυσλεξικά παιδιά, για να μην παρερμηνεύουν τα αίτια των λαθών τους και για να αντιληφθούν την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της δυσλεξίας μέσω ενός εκπαιδευτικού κατάλληλου προγράμματος, ώστε να βελτιωθούν και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή τους.

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com