Διάγνωση και Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών

Αποκατάσταση Δυσλεξίας σε παιδιά και ενήλικες

Διάγνωση Διαταραχών Λόγου & Ομιλίας

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Συμβουλευτική Γονέων

Επιμορφωτικά Σεμινάρια

Καλλιέργεια Σχολικής Ετοιμότητας σε μαθητές νηπιαγωγείου

Τηλ. γραφείου 210-2138102, οικίας 210-2130711, κινητό 6980987700

e-mail doram@otenet.gr 

Οn-line Παραγγελία Βιβλίων της Δώρας Μαυρομμάτη

 • book1
 • book3
 • book2
 • book5
 • book44
 • book40
 • book41
 • book42
 • book45
 • book43

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

 Δυσλεξία: Είναι Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία στην απομνημόνευση της ορθογραφίας και στην απόκτηση ταχύτητας και ευχέρειας στην ανάγνωση.Η Νοημοσύνη, η ομιλία και η άρθρωση των δυσλεξικών παιδιών είναι φυσιολογικά. Οφείλεται σε εγκεφαλική δυσλειτουργία. Ο εγκέφαλος αδυνατεί να επεξεργαστεί τον Λόγο, με τον τρόπο που τον επεξεργάζονται τα μη δυσλεξικά άτομα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν φωτογραφική απομνημόνευση της ορθογραφίας η να θυμηθούν ονόματα, Προπαίδεια, Ορολογίες, Τύπους κλπ αν δεν έχουν λογικούς συνειρμούς και μνημονικές τεχνικές για να συνδυάσουν μεταξύ τους αυτά που χρειάζεται να θυμηθούν. . Απαιτείται εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, με την "Εικονογραφική - Γλωσσολογική" μέθοδο με την οποία καταφέρνουν να γίνουν καλοί ορθογράφοι, καλοί αναγνώστες, με πλούσιο προφορικό λόγο, καλή γραπτή έκφραση, και να δείξουν καλή επίδοση σε όλα τα σχολικά μαθήματα δηλαδή, την επίδοση που θα αναμενόταν να έχουν αν δεν είχαν τη δυσλεξία.

Δυσλεξία και Ξένες Γλώσσες: Τα δυσλεξικά άτομα παρουσιάζουν επίμονη και ανυπέρβλητη δυσκολία σε όλες τις γλώσσες. Δυσκολεύονται να θυμούνται την ερμηνεία των λέξεων, την ορθογραφία και την προφορά της.

Εικονογραφική Μέθοδος διδασκαλίας της ορθογραφίας της Αγγλικής Γλώσσας: Μετά από πολύχρονες μελέτες και έρευνες αναπτύξαμε την Εικονογραφική Μέθοδο και για την ορθογραφία της Αγγλικής Γλώσσας. Από το 1999 έως το 2014 και μέσα από πειραματικές διδασκαλίες σε δεκάδες δυσλεξικούς μαθητές καταλήξαμε στην τελική μορφή της Μεθόδου και αποδείξαμε την αποτελεσματικότητά της έναντι της Πολυαισθητηριακής μεθόδου και των άλλων  παραδοσιακών μεθόδων που ακολουθούνται ευρέως. Η τελική επίσημη έρευνα διήρκεσε τρία χρόνια (2014-2017) και έχουμε την χαρά και την τιμή να την παρουσιάσουμε στο παγκόσμιο συνέδριο 2018 για την δυσλεξία της British Dyslexia Association στο Telford της Βρετανίας (12-15 Απριλίου 2018).

Μαυρομμάτη Δώρα, Ph.D. (Dyslexia)

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Οι συχνότερες διαταραχές του Λόγου και της Ομιλίας είναι οι επόμενες, και η αποκατάστασή τους είναι έργο Λογοπεδικού:

Απλή καθυστέρηση Λόγου

Το παιδί καθυστερεί να μιλήσει και να εξελίξει το λόγο του γενικότερα (λεξιλόγιο, κατανόηση κ.λπ.).

Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (ΕΓΔ)

Πρόκειται για αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή με σοβαρή καθυστέρηση στην εξέλιξη του λόγου.  Συνήθως το παιδί σημαντικά αργοπορεί να εκφέρει τις πρώτες λέξεις, οι οποίες συνήθως είναι δυσκατάληπτες και το λεξιλόγιό του αυξάνεται με πολύ αργό ρυθμό. 

Διαταραχή της άρθρωσης

Πρόκειται για δυσκολία του παιδιού να εκφέρει με το σωστό τρόπο τους ήχους της γλώσσας. 

Φωνολογική Διαταραχή

Πρόκειται για δυσκολία στο σύστημα των ήχων της ομιλίας. 

Δυσαρθρία

Νευρολογική διαταραχή που σχετίζεται με το μυϊκό τόνο. 

Αναπτυξιακή Λεκτική Απραξία

Νευρολογική διαταραχή που δε σχετίζεται με το μυϊκό τόνο. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο συντονισμό των κινήσεων των αρθρωτών για παραγωγή ομιλίας. 

Τραυλισμός

Ο τραυλισμός είναι μια διαταραχή επικοινωνίας όπου η ροή της ομιλίας διακόπτεται από επαναλήψεις ήχων, συλλαβών, λέξεων και φράσεων, επιμηκύνσεις ήχων ή/και απότομες διακοπές ήχων και συλλαβών. 

Διαταραχές Φώνησης/Παιδική Δυσφωνία

Πρόκειται για διαταραχές σχετιζόμενες με την φωνή του ατόμου. 

Καραμαλίκη Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια

Παρακαλώ, εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέεται με το λογαριασμό σας. Το όνομα χρήστη θα αποσταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε καταχωρημένη.

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ - ΑΡΘΡΩΣΗ - ΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

No items found.

Επιστημονική Αρθρογραφία

 • Σημαντική και μόνιμη αλλαγή στην εγκεφαλική δυσλειτουργία των δυσλεξικών παρατηρήθηκε σε μελέτες μαγνητικών τομογραφιών μετά από 100 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος (A Carnegie Mellon University brain imaging study).

  Περιοδικό Neuropsychologia, Volume 46, Issue 10, August 2008, Pages 2580-2592

  Διαβάστε το άρθρο

Επικοινωνία

ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ, ΔΥΣΑΡΙΘΜΗΣΙΑΣ & ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΔΩΡΑΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

ΔΡΥΑΔΩΝ 16 Γαλάτσι 11146
2102138102 - 2102130711

Newsletter